Căutând o Nouă Cale pentru a Dezvolta Stilul de Viață Ideal pentru Ea

US8347425_Jinsil_Kim

Jinsil Kim

SUA

Anul în care s-a alăturat Nu Skin:
2006

Marele ei DE CE (vis):
Pentru a beneficia de
recompense financiare și
libertate a timpului pentru
a-mi putea îmbunătății
calitatea vieții mele și pentru
a duce o viață de mai
mare însemnătate.

Citatul succesului:
”A fi realist este cea mai 
ușoară cale către mediocritate.”

Decizia lui Jinsil Kim de a se alătura Nu Skin a început cu dorința ei de a crea o strategie de a scăpa de munca ei ca designer de interior. Îi plăcea ceea ce făcea și se bucura de succes în această meserie, dar știa că munca necesită întotdeauna ca ea să petreacă cea mai mare parte a timpului departe de familia ei. În plus, știa că această carieră de designer de interior nu îi va permite niciodată să își atingă visele. Își dorea libertatea de a trăi după propriile ei reguli.

Jinsil folosea produsele înainte de a afla despre oportunitatea de afaceri oferită de Nu Skin. A fost imediat impresionată de produse când le-a folosit pentru prima dată, iar când a aflat mai multe despre companie și despre cum construirea propriei afaceri i-ar putea schimba viața, a devenit interesată. De vreme ce iubea produsele și rezultatele obținute, se simțea bine vorbind oamenilor despre ele. ”Ador oportunitatea de a-i ajuta pe alții împărtășind experiențele mele pozitive,” spune ea.

Acțiunile sunt Însoțite de Eșecuri, dar Creează Succes

Precum mulți care încep afacerea Nu Skin, Jinsil a fost nevoită să depășească cea mai mare provocare a ei: teama de a împărtăși Nu Skin cu alții- mai ales cu străini. S-a dovedit a fi o lecție prețioasă pentru ea, pe care a trăit-o în timp ce muncea part-time la afacere în primul ei an, când și-a păstrat și meseria de designer interior. Hotărâtă să folosească la capacitate maximă timpul limitat pe care îl avea pentru a lucra la noua sa afacere, una din tacticile sale de a vinde produsele a fost să creeze o listă a saloanelor de manichiură și să le viziteze pentru a vorbi proprietarilor despre produse. ”Să vorbesc cu acești proprietari de saloane era o mare provocare pentru mine, pentru că nu am mai făcut asta niciodată înainte,” spune ea. ”Câteodată stăteam în parcare timp de 20 de minute înainte de a a-mi aduna suficient curaj pentru a intra.”

După ce a primit câteva refuzuri, Jinsil și-a pierdut complet curajul și a încetat să mai abordeze saloane. ”Nu am ieșit din casă, am stat înăuntru, până mi-am recăpătat curajul de a încerca din nou,” recunoaște ea. Pentru a-și consolida încrederea, a citit cărți și a ascultat prezentări ale liderilor din afacere. ”Mi-am recăpătat încrederea și curajul atunci când am acceptat lecția că acțiunile sunt însoțite de eșecuri, dar creează succes,” spune ea. O dată ce i-a fost clar ceea ce avea de făcut și și-a recăpătat încrederea în sine, și-a reluat eforturile.

Având puterea de a-și schimba atitudinea, Jinsil a reușit să creeze clienți retail din acele vizite la saloane. ”Modul meu de a aborda vânzările s-a îmbunătățit cu siguranță o dată cu experiența; totuși, cea mai mare schimbare pentru mine a fost în mentalitatea mea,” spune ea. ”Am reușit să ies din zona mea de confort și să îmi depășesc slăbiciunile.”

Această perseverență i-a permis lui Jinsil să își dedice, în final, tot timpul pentru Nu Skin - o decizie pe care a luat-o după ce a participat la întâlnirea kickoff din Florida. A fost o decizie care inițial a fost dezaprobată de familia ei. Deși o susțineau, ea spune că ei nu înțelegeau afacerea și ceea ce ar putea însemna pentru ea. ”Acum sunt foarte mândri de mine și au început Nu Skin cu mine,” spune ea.

Ascultarea și Înțelegerea sunt Secretul

Una dintre cele mai mari diferențe pe care Jinsil le-a observat la activitatea ei ca lider de vânzări Nu Skin a fost importanta muncii în echipă - un concept cu totul nou în comparație cu munca ei de zi cu zi ca designer de interior. ”Când lucram ca și designer de interior nu era prea multă muncă în echipă”, explică ea. ”Concurența pentru clienți și obiectivele de vânzări era intensă și a creat rivalități. Diferența cu Nu Skin este că succesul meu depinde de succesul altora. Atunci când îmi pasă și îi ajut pe alții am mai mult succes.” Această abordare de a crea succes individual a condus la un alt principiu solid, în urma căruia Jinsil spune că a avut multe beneficii. ”Am învățat cum să înțeleg și cum să iubesc oamenii,” adaugă ea. ”Am învățat că soluția pentru majoritatea problemelor pe care le întâlnim este dragostea.”

Înțelegându-i pe oameni a ajutat-o pe Jinsil să vândă produse oamenilor, dar și să își construiască echipa. Asta pentru că a învățat să acorde timp pentru a asculta ceea ce au nevoie oamenii cu adevărat, înainte de intra în detalii despre companie și produse. ”Prima dată ascult oamenii; dacă știu ce au nevoie și ce caută, le pot prezenta stilul de viață sau produsul potrivit, iar apoi să îi invit la un eveniment sau întâlnire,” explică ea. Povestește zilnic oamenilor despre produse și companie, atât individual cât și în prezentări de grup. ”Caut oameni care doresc să își schimbe viața,” afirmă ea. Pe măsură ce adună noi clienți, demonstrează continuu diferența oferită de produse, păstrează contactul regulat cu ei pentru a-i ține informați, împărtășește experiențe și îi învață cum să folosească produsele în cel mai eficient mod.

US8347425_Jinsil_Kim_2

Jinsil Kim cu echipa sa

Conducându-i pe Toți către Succes

Astăzi, Jinsil muncește din greu nu doar pentru a vinde produse, dar și pentru a se asigura că echipa are succes la fel ca ea. Un exemplu este modul în care și-a ajutat unii membrii ai echipei să se califice la Călătoria Succesului din Hawaii. Motivația sa personală era susținută de faptul că ea și soțul ei nu au reușit să meargă niciodată într-o adevărată lună de miere. Obiectivul ei era să se califice pentru călătorie pentru ca ei doi sa se bucure de o ”săptămână în paradis”. Era de asemenea important pentru ea ca principalii lideri din echipa ei să se califice pentru această călătorie. Pentru duce acest lucru la îndeplinire a folosit panouri de vise și a stabilit obiective clare. ”Am lucrat îndeaproape ca echipă, am confruntat rezultatele regulat și ne-am încurajat unul pe altul,” spune ea. ”De asemenea am organizat evenimente în echipă și am colaborat la întâlniri.”

Comunicarea regulată cu echipa și clienții ei și lucrând îndeaproape cu ei este o parte esențială a succesului lui Jinsil. Organizează întâlniri și traininguri săptămânale pentru a-i educa și pentru a face din membrii echipei ei lideri încrezători. ”Cu toții învățăm unul de la altul,” afirmă ea.

Problema încrederii pe care o avea odată nu mai exista pe măsură ce se străduia să atingă noi obiective. Această încredere de a povesti altora zilnic despre produsele Nu Skin, inclusiv celor din afara comunității ei, se datorează superiorității produselor Nu Skin și rezultatelor pe care le oferă. ”Oamenii îmi simt pasiunea și asta ajută la stârnirea interesului.”

Astăzi, țelurile sale sunt de a deveni Team Elite Platinum și de a-și ajuta membrii echipei să devină Executivi Team Elite. De asemenea vrea să demonstreze oamenilor din jur ce companie minunată este Nu Skin. ”Vreau să arăt și să demonstrez celor din jurul meu că Nu Skin este o afacere extraordinară cu oameni extraordinari care are trebui admirați pentru ceea ce fac,” explică ea. ”Obiectivul meu personal este de a munci serios pentru a câștiga recompense financiare și libertate a timpului pentru a călători mai mult. Vreau să-i asigur fiicei mele toate cele necesare și să îi permit să își urmeze pasiunea, atunci când va crește mare.”

 

« Previous

Next »