A siker stafétabotjának továbbadása (Új)

JA6576778 OKAMOTO_YUUKO_1

Yuuko Okamoto

Japán

Nu Skinhez csatlakozásának éve:
2009

Nagy MIÉRT-je (azaz álma):
Meg szeretném osztani a
következő generációval mindazt,
amit tanultam és annyi
embernek szeretnék segíteni
álmaik beteljesítésében a
Nu Skinen keresztül, ahánynak
csak lehet.

Sikeridézet:
„A fejlődés kulcsa az
állhatatosság - azok, akik
tanulnak hibáikból és napról
napra növekednek,
napról napra fejlődnek.”

 

A félénk, szégyenlős személy, aki félt kinyilvánítani véleményét mára sikeres, magabiztos Nu Skin vezetővé cseperedett, aki a csillagok felé nyúlva képzeli el magát. Erre az átváltozásra Yuuko Okamoto büszkén emlékszik vissza. És ami számára még fontosabb, ez egy olyan tapasztalat, amit imád másokkal megosztani, mert így segít a hasonló problémákkal küzdőknek felülkerekedni rajtuk és sikeres vezetőkké válniuk.

Yuuko szerint önbizalomhiánya már egészen kiskorában jelentkezett részben problémás bőre miatt. „Én az a fajta gyerek voltam, aki másokat követett és közben elrejtette igazi érzéseit, mivel mindig is féltem attól, amit mások gondolhattak rólam” - magyarázza. Aggódó családja megmutatta neki a Nu Skin termékeket. Élt a lehetőséggel, odafigyelt bőrének és fizikai állapotának javítására, és megjelenésének javulásával végül magabiztosságra is szert tett. Ez volt az első lépés Yuuko átalakulásában, majd évekkel később egy újabb Nu Skin élményben részesült, ami egy másik, sokkal személyesebb szerepet töltött be életének megváltoztatásában.

Végül Yuuko irodai munkát végzett egy nagyobb vállalatnál, habár hiába túlórázott a határidők betartása érdekében, soha nem ismerték el eredményeit. Munkát akart váltani és valami olyat találni, ami igazán érdekelné őt. Bemutatták neki a Nu Skin lehetőséget és végül úgy döntött, a Nu Skin megadta számára az esélyt, hogy azt az életet élje és élvezze, amit mindig is szeretett volna.

Ha feladná, a csapata sem lenne sikeres

 A segítséget, melyet a nehézségek legyűréséhez kapott, Yuuko az őt körülvevőknek tulajdonítja. „Felsővonali vezetőim nélkül valószínűleg feladtam volna, de ők mindig figyeltek rám, oldalvonalaim pedig mindig segítettek, habár nem részesültek sikereimből” - állítja. Valóban közel járt a feladáshoz, amikor a World Star Tour-ra (WST) való kvalifikációért küzdött. Ám az egyik oldalvonali csapattagja azt kérdezte tőle: „Valóban ezt akarod? Kilépni könnyű, de nélküled senki nem fog a WST-ért küzdeni a csapatban.”

Ez a megjegyzés felnyitotta Yuuko szemét, állítja, és rávezette, hogy nem az a kérdés, hogy képes-e valamire vagy sem, hanem hogy megcsinálja-e vagy sem. „Attól a naptól fogva minden nap arra koncentráltam, hogy elérjem a céljaimat” - mondja. „Az élmény rádöbbentett, hogy csak azok érik el céljaikat, akik eltökélten sikeresek akarnak lenni.”

Ösztönző tevékenységek

A másoktól kapott segítség megtanította neki, hogyan működjön együtt az őt körülvevőkkel, hogyan kérjen segítséget, amikor nem tud egyedül megbirkózni egy helyzettel és hogyan segítsen másokon az összes lehetséges módon. Ahogyan egyre több célt ért el, önbizalma is nőtt, és végül képessé vált „elbúcsúzni attól az énemtől, aki mindig kifogásokat keresett azért, amiért nem képes véghezvinni valamit”.

Habár Yuuko eredményei jövedelmezőek, úgy tartja, hogy az teszi őt a legboldogabbá, ha csapattagjait segítheti a sikeressé válásban és láthatja személyes átváltozásukat. „Én soha nem adtam semmit másoknak és nem is kaptam elismerést semmiért az életben, de amikor láttam a csapattagjaimat az elismerés színpadán, a rendezvényen, igazán boldog voltam, amiért nem adtam fel”.

Az a stratégiai cselekvési terv, amit Yuuko fejlesztett ki, táplálta elszántságát, hogy elérje új céljait. Először négy részre oszt egy füzetet és balról jobbra beszámozza őket. Az első rész alá azt írja: A jelenlegi helyzet. A következő résznek az Ideálok címet adja. A harmadik rész neve Határidő, a negyediké pedig A cél eléréséhez szükséges konkrét cselekedetek. Ezután kitölti a részeket az olyan elérni kívánt célokkal, mint például a termékértékesítés növelése és új csapattagok felvétele. Szintén meggyőződése, hogy dátumok társítása elengedhetetlen olyan céges eseményekhez, mint a WST, Ruby workshopok és rendezvények, továbbá azt is igyekszik kitűzni, amit el szeretne érni az egyes eseményekkel. „Úgy gondolom, hogy nem csak a célokat, de még sok minden mást is sokkal könnyebb elérni, ha összekapcsoljuk őket ezekkel az alapvető elemekkel” - teszi hozzá.

JA6576778 OKAMOTO_YUUKO_2

„A legjobbat hozzuk ki magunkból!” - Yuuko és csapata a Nu Skin központjában egy üzleti kirándulás közben a 2015-ös Világkonferencia után

A tréning kulcsfontosságú

Yuuko pontosan elképzeli, amint minden egyes célt elér. A tréning pedig abszolút létfontosságú - saját maga és csapata számára egyaránt. „Olyan tréningeken veszek részt, amik az emberi tulajdonságokat fejlesztik” - meséli, mivel azt tanulta, hogy a siker a személyes fejlődésből fakad. Minden hónapban részt vesz tréningeken és a tanultakat megosztja csapattagjaival. Sőt, keményen dolgozik új vezetők kinevelésén is, hogy „minden csapattagom saját csapattal rendelkezzen és függetlenné váljon”. Úgy érzi, hogy azok, akik konkrét elképzeléssel bírnak az ideális vezetőről, maguk is vezetőkké válhatnak és minél erőteljesebb bennük a kép, annál magasabb annak a valószínűsége, hogy azt meg is valósítják.

Céljai iránti elköteleződéssel, következetes cselekedetekkel és a mások sikerre vezetésének őszinte akaratával Yuuko immár magabiztos Nu Skin vezető. Büszke Nu Skin üzletére és szeret segíteni az embereknek - főleg azoknak, akik saját problémáikkal küzdenek - céljaik elérésében „és továbbadni nekik a siker stafétabotját”. És nem áll szándékában visszavenni azon erőfeszítéseiből, hogy megossza tudását a következő generációval, és hogy segítsen a Nu Skinnek a világ legjobb vállalatává válni az iparban - egy cég, mely neve az innovatív öregedésgátló termékek szinonimája.

Next »