Új út keresése az ideális életstílus kialakításához

US8347425_Jinsil_Kim

Jinsil Kim

USA

Nu Skinhez csatlakozásának
éve: 
2006

Nagy MIÉRT-je (azaz álma):
Életem minőségének és
tartalmának jobbá tétele
kedvezőbb anyagi helyzeten
és az időtől való
függetlenedésen keresztül.

Sikeridézet:
„Realistának lenni a  
középszerűséghez vezető
legszokványosabb út.”

Jinsil Kim azért dönött úgy, hogy csatlakozik a Nu Skinhez, mert szüksége volt egy stratégiára, amivel megszabadulhat belsőépítészi munkájától. Szerette, amit csinált és élvezte szakmabeli sikereit, de tudta, hogy ez a munka mindig sok időt fog elvenni tőle, amit a családjával is tölthetne. Ráadásul tisztában volt vele, hogy egy belsőépítészi karrier sosem segítené őt hozzá álmai megvalósításához. Szabad akart lenni, hogy a saját játékszabályai szerint élhessen.

Jinsil már használta a termékeket, mielőtt halott a Nu Skin kínálta üzleti lehetőségről. Már az első használat alkalmával lenyűgözték őt a termékek, és mikor jobban megismerte a céget, illetve rájött, hogy saját üzletének építése hogyan változtatná meg az életét, nyitott maradt a lehetőség felé. Mivel szerette a termékeket és tapasztalt eredményeiket, nem zavarta, ha másoknak kellett róla beszélnie. „Tetszett a lehetőség, hogy segítsek másoknak saját, pozitív tapasztalataim megosztásával” - mondja.

A cselekedetek bukással járnak, de sikerre vezetnek

Mint sokan, akik belekezdenek a Nu Skin üzletbe, Jinsilnek is meg kellett tanulnia legyőzni a legnagyobb akadályt: a félelmet, amit a termékek másokkal, főleg idegenekkel való megosztása okoz. Amíg az első évben belsőépítészi munkája mellett részmunkaidőben dolgozott Nu Skin üzletén, tapasztalatai értékes leckévé váltak Jinsil számára. Az új üzletére fordított időből rendületlenül ki akarta hozni a legtöbbet. Az egyik eladási technikája az volt, hogy listát írt a manikűrösökről és meglátogatta őket, hogy beszéljen nekik a termékekről. „Számomra nagy kihívás volt a szalon tulajdonosaival beszélni, mert azelőtt még sosem tettem ilyet” - közli. „Néha 20 percet is a parkolóban töltöttem, mire elegendő bátorságot gyűjtöttem ahhoz, hogy be merjek menni.”

Jó néhány visszautasítás után Jinsil elvesztette hidegvérét és nem látogatott el több szalonba. „Ki sem mozdultam otthonról, amíg újra elegendő bátorságot nem gyűjtöttem ahhoz, hogy újra megpróbáljam” - vallja be. Önbizalmának felépítéséhez könyveket olvasott és az üzletvezetők által tartott előadásokat hallgatta. „Akkor kaptam vissza önbizalmamat és bátorságomat, amikor elfogadtam, hogy a cselekedetek bukással járnak, de sikerre vezetnek” - árulja el. Amint világosan látta, hogy mit kell tennie, megerősítette a saját magába vetett hitét és összeszedte minden erejét.

Hozzáállásának megváltoztatása azt eredményezte, hogy kiskereskedelmi vásárlókra tett szert a szalonok látogatása során. „Az eladási technikám nyilván javult a tapasztalataimon keresztül, mindazonáltal számomra a legnagyobb változás a mentális hozzáállásomban történt” - nyilatkozza. „Képessé váltam kilépni saját komfortzónámból és felülkerekedni gyengeségeimen.”

Ez az állhatatosság tette lehetővé Jinsil számára, hogy végül minden idejét a Nu Skinnek szentelje - egy döntés, mely egy meghatározó floridai meeting után született meg. Ez egy olyan elhatározás volt, amit családja először nehezményezett. Habár támogatták próbálkozásait, Jinsil szerint nem értették az üzlet lényegét, és hogy mit jelenthet számára. „Most pedig nagyon büszkék rám és segítségemmel ők is beszálltak a Nu Skin üzletbe” - meséli.

A hallgatás és a megértés kulcsfontosságú

Az egyik legnagyobb különbség, amit Jinsil észrevett a Nu Skin üzletvezetői munkájában az a csapatmunkán lévő hangsúly - mindennapos belsőépítészi munkájában ez teljesen mást jelentett. „Amíg belsőépítészként dolgoztam, nem vettem részt túl sok csoportmunkában” - magyarázza. „Az ügyfelekért és az eladási célokért folyó verseny intenzív volt és riválisokat teremtett. A Nu Skin abban különbözik, hogy az én sikerem mások sikerén múlik. Amikor odafigyelek és segítek másoknak, még sikeresebbé válok.” Ez a hozzáállás, hogy az embereket saját sikereihez segíti hozzá, egy másik hatalmas értékkel ajándékozta őt meg, mely hasznára vált. „Megtanultam megérteni és szeretni az embereket” - teszi hozzá. „Rájöttem, hogy a legtöbb problémánkra a szeretet a megoldás.”

Az emberek megértése segített Jinsilnek eladni a termékeket és felépíteni csapatát. Megtanult időt szentelni arra, hogy meghallgassa, mire van szükségük igazából, mielőtt mélyen belement volna a cég és a termékek bemutatásába. „Először meghallgatom az embereket; ha tudom, hogy mire van szükségük és mi az, amit keresnek, a helyes életstílust tudom velük megosztani, vagy tapasztalatokat egyes termékekről, aztán pedig meghívom őket egy rendezvényre vagy meetingre” - mondja. Minden nap megosztja a termékeket és az üzletet egyéni vagy csoportos prezentáció keretein belül. „Olyan embereket keresek, akik meg szeretnék változtatni életüket” - jelenti ki. Ahogy új vásárlókra tesz szert, folyamatosan megmutatja a különbséget, amit a termékek nyújtanak, folyamatos kapcsolatban marad velük, hogy át tudja adni az új információkat, és megtanítja őket a termékek leghatékonyabb használatára.

US8347425_Jinsil_Kim_2

Jinsil Kim és csapata

Mindenkit sikerre vezet

Jinsil ma nem csak a termékek eladásán dolgozik keményen, hanem csapatának sikerén is, ami ugyanolyan fontos számára, mint a sajátja. Egy példa erre, ahogyan csapattagjait segítette a Hawaii Sikerutazásra való kvalifikációban. Az a személyes motiváció hajtotta őt, hogy férjével sosem adatott meg nekik egy hagyományos nászút. Kvalifikálni akart az utazásra, hogy ketten élvezhessenek végre „egy hetet a paradicsomban”. Persze az is fontos volt számára, hogy kulcsszerepet betöltő vezetői is kvalifikáljanak erre az ösztönző eseményre. Ennek elérése végett álomtáblákat használt és világos célokat tűzött ki. „Szorosan egy csapatként működtünk, gyakorta megosztottuk egymással eredményeinket és bátorítottuk egymást”- mondja. „Közösségi eseményeket is szerveztünk és együtt dolgoztunk az összejöveteleken.”

Jinsil sikerének alapvető pillére a folyamatos kommunikáció és a szoros együttműködés csapatával és vásárlóival. Heti rendszerességgel tart összejöveteleket és tréningeket, hogy tanítsa őket és hogy magabiztos vezetőkké váljanak. „Mindannyian tanulunk egymástól” - állítja.

Az az önbizalomhiány, amitől szenvedett, már nem létezik, és keményen dolgozik új céljai eléréséért. Nagy magabiztosságát, mellyel minden nap a saját ismeretségi körén kívül is megosztja a termékeket másokkal, a Nu Skin termékek kiválóságának és eredményességének tulajdonítja. „Az emberek érzik bennem a szenvedélyt és ez segít felkelteni érdeklődésüket.”

Jelenlegi célja a Platina Team Elite kitűzői cím elérése, csapattagjait pedig a Team Elite Executive-vá válásban támogatja. Azt is meg szeretné mutatni az őt körülvevőkenk, hogy a Nu Skin egy csodálatos vállalat. „Meg akarom mutatni és be akarom bizonyítani a társaságomnak, hogy a Nu Skin egy nagyszerű üzlet nagyszerű emberekkel, akiket csodálni kell azért, amit csinálnak” - magyarázza. „Az én személyes célom az a kemény munka által elért anyagi fellendülés és az időtől való függetlenedés, hogy többet utazhassak.” „Mindent meg akarok adni a lányomnak, amire csak szüksége van és lehetővé akarom tenni számára, hogy a szenvedélyének hódoljon, amikor felnő.”

 

« Previous

Next »