Az állandó változásokkal teli élettől az igazi üzleti vállalkozásig

Cecilia_Pachon_Portrait

Cecilia Pachón és
Carlos Arecheta

Spanyolország

A Nu Skinhez való csatlakozásuk
éve: 
2013

Nagy MIÉRT-jük (azaz álmuk):
A Nu Skin által felkínált
szabadságot szeretnék kiélvezni,
melynek része a potenciális
anyagi függetlenség is,
miközben hozzájárulhatnak
csapattagjaik álmainak
megvalósításához is.

Sikeridézet:
„Ebben az üzletben a siker
mértékét számomra a
kristálytiszta és határozott
'miért' jelenti.Ez adja meg
tetteid irányát - az
eltökéltség és a fejlődésre
való képesség mellett -,
minden egyes lépés során.
Ha kudarcot vallok, nem
hagyom abba.  Ha sikert
érek el, nem hagyom
abba.”  — Cecilia Pachón

Cecilia Pachón olyan nő, aki mindig is a legtöbbet szerette volna kihozni az életből. Pályaíve során végig keményen dolgozott, követte álmait, hogy meg tudja teremteni azt az életet, amelyet elképzelt magának. Ez az út számos váltást tartogatott az évek során. Sok más emberhez hasonlóan, akik a szakmai pályafutásukat és a családalapítást párhuzamosan végzik, rádöbbent arra, hogy amit ideális életként elképzelt, az valójában csupa frusztrációval terhelt létezés. És miközben a szakmai kiteljesedés módozatát kereste egy örömteli élet mellett, rálelt a tökéletes üzletre, ami nem volt más, mint a Nu Skin.

Cecilia a kezdetektől fogva úgy érezte, hogy a régóta dédelgetett vágyak nem hoznak egyértelmű boldogságot. Matematikát szeretett volna tanulni az egyetemen, úgy is lett. Ám négy év múlva felismerte, hogy nem ezen az úton kíván haladni. Inkább valamilyen egészséggel kapcsolatos karrierre vágyott, amely lehetővé tenné számára, hogy több emberrel álljon kapcsolatban. Mivel három éves kora óta nagy sportrajongó, szorgalmasan tanult és hamar megszerezte testnevelésből a diplomáját.

Amikor Cecilia megismerkedett férjével, Carlos Arechetával, úgy döntöttek, közös vállalkozásba fognak. Jóllehet, csupán 27 évesek voltak, nagy álmokat dédelgettek és elhatározták, sikerre viszik első vállalkozásukat, egy konditermet. Ez a próbálkozás azzal is járt, hogy felvettek egy harminc éves hitelt és hat évig dolgoztak keményen és éjszakába nyúlóan. Az első lányuk megszületésével átrendeződtek a prioritások. Már nem töltötte el őket örömmel, hogy sok időt töltenek a konditeremben, szerettek volna a családi élet minőségén javítani. Az otthonuk megvásárlásához 30 éves lejáratú kölcsön kellett, így úgy döntöttek, eladják a konditermet és új vállalkozásba fognak, ez lett a Natur House. Egy év múlva bezárták, és jött a harmadik vállalkozás, egy homeopátiás, gyógynövényi, egészségtudatos táplálkozási termékeket árusító élelmiszerbolt. Alig 12 hónap múlva az egyik közeli városban újabb üzletet nyitottak. „Az volt az álmunk, hogy a két üzlettel annyi bevételre tegyünk szert, amiből vissza tudjuk fizetni adósságainkat, félállásra csökkenteni a munkaidőt, hogy több időnk maradhasson a családra” - magyarázza Cecilia.

Sajnálatos módon azonban álmuk falba ütközött, mikor nem volt fedezetük arra, hogy munkaerőt alkalmazzanak, emellett csökkentek a helyi értékesítési mutatók és megérezték az online konkurencia hatásait is. „Reggel kilenctől este kilencig dolgoztunk, és esélyét sem láttuk a változásnak” - meséli Cecilia. Ez a helyzet arra sarkallta Ceciliát, hogy új lehetőségek után nézzen.

Egy egészséggel kapcsolatos krízis ösztönözte őket cselekvésre

2013 februárjában Ceciliának kezébe nyomtak egy Nu Skin termékkatalógust. „A vállalati imidzs az első pillanattól fogva megragadott” - mondja. Felcsigázta, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a tudományra, így tovább kutatott az interneten, még az Ügyfélszolgálatot is felkereste. Ám ő és Carlos nem azonnal csatlakoztak a vállalathoz. Egy, egészségével kapcsolatos félelem miatt mindent függőbe tettek, és egészen júliusig nem regisztráltak. Ám ő és Carlos tisztában volt azzal, hogy amint sikeresen leküzdötték a betegséget, valamin változtatniuk kell. Nem akartak úgy élni, mint addig.

Októberben aztán összeálltak a változást előremozdító csillagok, amikor Cecilia elment egy Nu Skin Kick-off rendezvényre. Az új Üzletépítőknek szóló előadás helyett véletlenül a Lapis kitűzői szintű résztvevőknek tartott prezentációt hallgatta végig. Ez a hiba később végtelenül inspirálónak bizonyult. „Hazafelé már nem is volt kérdés számomra, hogy meg fogom csinálni. Nem tudtam, hogyan, de az eltökéltségem megvolt” - meséli. A döntés meghozatala után nem vesztegette idejét, azonnal belefogott a munkába. A 2013. október 9-12. közötti ageLOC TR90 vezetői termékkipróbálás alatt hét darab TR90 csomag értékesítésével Executive-vá kvalifikált. „Ekkor döbbentem rá, hogy én ezt sosem hagyom abba” -teszi hozzá, miközben az lebegett szeme előtt, hogy egy nap a Nu Skin lesz az egyetlen vállalkozása, amihez Carlos is becsatlakozik, így közösen dolgozhatnak új ügyfelek és csapattagok bevonzásán. 2014-re ez az elképzelése megvalósult. Mára már tehetségüket és energiájukat főállásban közösen a Nu Skin üzletüknek szentelik.

A Nu Skinnel mindketten képesek élni egyéni erősségeikkel, miközben megosztják a Nu Skint másokkal. Közös munkájuk alapja, hogy képesek „megélni a pillanat örömét”, hiszen szeretik másokkal is megosztani a munkájukat. „Szerintünk ez elengedhetetlen ahhoz, hogy fokozzuk elköteleződésünket és egyben könnyedebben vegyük a dolgokat” - magyarázza Cecilia. Három kislány mellett különösen szeretik azt, hogy a Nu Skinnel megtalálják az egyensúlyt a munka és családi élet között, hiszen együtt dolgoznak és együtt is utaznak. Mindemellett képesek arra, hogy az előnyök maximális kiaknázása érdekében megosszák egymás között a feladatokat. Az utóbbi időben Carlos például a chilei piacuk fejlesztésén dolgozik, míg Cecilia általában a spanyolországi embereket viszi. „Rengeteget dolgozik a telefonon, illetve állandóan videokonferenciákon vesz részt” - meséli. „Én szívesebben alakítok ki közvetlen kapcsolatokat, mert jobban fejezem ki magam négyszemközt.” Sokat beszélgetnek egymással, elemzik a helyzetet, megosztják elképzeléseiket, és közösen formálják őket célkitűzés közben.

Megbeszéléseik a korrekt feladatmegosztás ékes példái. „Carlos fogja a jegyzeteimet, ötleteimet, és egy PowerPoint prezentációban formába önti” - magyarázza. „Az ő dolga a laptop és a projektor beüzemelése, a számlafizetés, valamint az Üzletépítők és a vendégek regisztrációja. Én megtervezem a találkozó tartalmát, beszélek az Üzletépítőkkel és vásárlókkal, bemutatom nekik a termékeket, bemutatókat tartok, és a többi. Ugyanakkor, amennyiben szükséges, fel tudjuk váltani egymást. Csodálatosan kiegészítjük egymást.”

A termékek iránti szenvedély tettekre motivál

Cecilia számára a vállalat ageLOC termékei és innovációi jelentik azt a szenvedélyt, amelyet nap, mint nap, a Nu Skin másokkal való megosztása során közvetít. „Beleszeretem a Nu Skin tudományba, a termékekbe, az Értékesítési Kompenzációs Tervbe és a Nu Skin kultúrájába” - teszi hozzá. „Nagyon nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a Nu Skinhez tartozhatok. Lehetővé teszi számomra, hogy szenvedéllyel és hitelességgel kommunikáljak másokkal.” A Nu Skin másokkal való megosztása Ceciliának könnyű, és hisz abban, hogy az üzleti lehetőség közvetlenül kapcsolódik a termékek minőségéhez. Mindig mesél a vállalat tudományos vagyontárgyairól, az ageLOC technológiáról és a Nu Skin küldetéséről és jövőképéről. Úgy érzi, hogy a tudományos hangsúly jelentősen befolyásolja az érzelmeket. „A vállalat ereje és átlátható mivolta, plusz az exkluzív termékek a bizonyosság érzését hordozzák” - meséli, miközben új fogyasztók és csapattagok bevonzásán dolgozik.

Az új fogyasztók és csapattársak toborzása fontos részét képezik Cecilia jelenlegi cselekvési tervének. „Amikor a potenciális ügyfelek bevonzása a ’véreddé válik', a mindennapjaid rész lesz” - mondja. „Mi szerencsések vagyunk: az üzlet ott van, ahol mi vagyunk, és megvan az a szabadság, hogy újabb és újabb ügyfelekhez jussunk el, amikor csak kedvünk tartja.” Amikor valaki inspirálóan hat rá, és úgy látja, az illető személyisége illeszkedik az általa kiépülő csapatba, egyszerűen megmondja az illetőnek, hogy tetszik neki a viselkedése, és szeretne megosztani pár gondolatot vele a vállalatról. Az adott pillanatban nem mond még semmit, inkább megbeszél egy személyes találkozót. „Amikor belenéznek a szemedbe, és látják, hogy az általad elmondottak valóban igazak, nehezükre esik megtagadni, hogy végighallgassanak.” Új fogyasztók bevonzása során ugyanezt az elvet követi. „Ha megfelelőn nyújtasz tanácsot és rátapintasz arra, amire a fogyasztónak szüksége van, nem kell eldöntened, kell-e neki vagy sem, csak elég őszintének lenned” - tanácsolja. „Ezután minden megy a maga módján. Különösen ilyen csodálatos termékek mellett.”

Cecilia_Pachon_Lifestyle

Cecilia és Carlos a 2015-ös EMEA Sikerutazáson a marokkói Marrákesben

Erőfeszítéseiket hat fontos pont irányítja

Ahhoz, hogy közös csapatuk Carlos-szal együtt mozduljon velük, Cecilia hat fontos dologra koncentrál: 1) Bátorítja csapattársait, hogy kövessék a vezetők jól bevált sikerreceptjét; 2) Azt tanácsolja, hogy duplikáljanak és cselekedjenek 3) A munkaterve összhangban áll a vállalati stratégiával, ösztönzőkkel és rendezvényekkel; 4) Ösztönzi a csapatmunkát, így minden lehetséges információt megoszt; 5) Egyedi helyzetekre egyedi megoldásokkal rukkol elő, saját élményeire támaszkodva; és 6) Mindig kihangsúlyozza az eltökéltség és a visszacsatolás erejét. Sőt, a visszacsatolás neki mint vezetőnek is rendkívül fontos. „Bármit is teszek, elemzem, és próbálom végiggondolni, hogyan lehetett volna még jobban megcsinálni” - mondja.

Következetes és kitartó munkájuk eredményeképp Cecilia és Carlos jó úton járnak céljaik megvalósítása felé, és a Cecilia által olyannyira vágyott ideális életvitel megvalósulása is folyamatban van. Erős hite segíti, amikor esti imádsága során maga elé képzeli céljait, és végiggondolja, nap közben milyen cselekedetekkel teszi meg a lépéseket irányukba. És bár saját és Carlos sikere kimondottan fontos a házaspárnak, Cecilia szerint a legjobb élmény mégis az, ahogy látják csapatuk növekedését, gyarapodását és az egymásból eredményeiből merített inspiráció erejét.

Mostanra Cecilia és Carlos megtalálta azt a szakmai utat, amelyet örömmel és magabiztossággal járhatnak végig, miközben aktívan bővítik csapatukat és fogyasztói bázisukat Chile-ben és Spanyolroszágban. Cecilia úgy látja, az élet, amelyet mindig is álmodott, szép lassan valósággá válik, Majd hozzáteszi: „rendkívül hálás vagyok a Nu Skinnek, hogy az ötödik, de egyben végső üzleti vállalkozásként megjelent az életemben.”

« Previous

Next »